Harrisburg – Hershey

Turfortælling Harrisburg og York
Onsdag 1/8-12 Turen i Pennsylvania til Harrisburg gik gennem skiftende landskaber, flade arealer og høje bjerge. Vi så 2 HD butikker: Dubois og # 1 HD de var begge enorme men de ligger jo også i samme stat som fabrikken i York. Dagen sluttede efter en lang køre tur på Staybrigde Suites, der var rart og hyggeligt på hotellet.

Torsdag 2/8-12 Endelig var dagen kommet hvor HD fabrikken skulle besøges. Vi var der i 3 timer hvoraf 1½ var rundvisning i produktionen. Alt foregik efter LEAN. Der var 2012 modeller udstillet samt produktions case i Visitors Center. Det var en fantastisk oplevelse at se Softailen’s oprindelsessted.

Fredag 3/8-12 Vi satte kursen mod New York. Undervejs spiste vi Kobeburgere på en Cheesecake Factory restaurant. Derefter kørte vi mod Lancaster for at se lidt på Amish kulturen. Det var en noget trist oplevelse at se noget der mest af alt lignede undertrykkelse af den kommende generation af unge mennesker. Der var ikke den sædvanlige amerikanske storslåede imødekommenhed og glæde a spore. Vi valgte at komme videre efter kort tid. Turen gik tilbage mod hotellet. Dog skulle vi lige på vejen besøge chokolade fabrikken Hersheys. Magnus, Nicolai og Lene var i produktionen og lavede hver deres egen chokolade i individuelt design.