Turfortælling og billeder den 23/8

Utah Turfortælling
Den 20/8 Monument Valley Monument Valley med de underlige bjerge med flad top – kendt fra mange cowboyfilm blev besøgt som det første. Vi kørte helt ned mellem dem på en støvet og bumpet vej for at få den helt rigtige western fornemmelse i maven. Derefter kørte vi til Mexican Hat der mest af alt ligner en høj klippe med en flad sten ovenpå. Dagen endte i Page hvor vi så dæmningen der holder på Lake Powel’s vand og bidrager med noget elforsyning. Hele området ligger i Navajo-Indianer distriktet så der var masser af Indianere.

Den 21/8 Rodeo ved Ruby’s Inn Vi kørte fra Page hen over dæmningen med Bryce Canyon i Utah som mål. Vores hotel (Ruby’s Inn) lå en lille Cowboyby lige ved siden af Bryce Canyon naturparken. Om aftenen så vi et ægte rodeo med bullrides og kvæg fangst med lasso. Juniorerne red rodeo’ede på væddere. Vi må vel efterhånden have vænnet os til varmen for vi begynder at fryse lidt så snart temperaturen kommer under 30 C. Til aften var der 28-24 C så vi måtte tage ekstra tøj på.

Video Rodeo Ruby’s Inn

Den 22/8 Bryce Canyon Bryce Canyon med de flotte røde søjler kan sagtens måle sig med Grand Canyon hvad angår naturoplevelse. Udsigtspunkterne ligger i nabolaget af 3 km’s højde så der er også en storslået udsigt udover Utah i øvrigt. Frederik, Nicolai og Martin gik på en vandretur ad snørklede stier ned i labyrinten mellem de røde Hoodoos (søjler) og op igen. Lene og Nicolai tog derefter en sti langs randen af kløften.Frederik og Nicolai blev også her Junior Rangers, så nu er der lidt flere certifikater og badges til samlingen.

Den 23/8 Zion National Park Fra Bryce Canyon kørte vi mod Zion National Park som vi nåede til efter ca. 2 timers kørsel. Hele parken ligger i bunden af en smal dal omgivet af meget stejle og høje bjerge. Dalen er smuk med nogle helt specielle bjerge hvor nogle af den har mønstre som et skakbræt. Det ser ud som at det er fræset ind i bjerget med en maskine. Vi blev kørt rund i en shuttle bus. Man må ikke køre i egen bil i parken for at undgå forurening og trafikpropper. Frederik og Nicolai gennemførte igen Junior Ranger programmet, så nu har de hver 3 flotte emblemer. Temperaturen i dalen var oppe på 40 C., så vi havde ikke problemer med at holde varmen. Zion var en lidt flad fornemmelse i forhold til de 2 forrige nationalparker. Om aftenen kørte vi til St. George hvor vi fandt et godt Best Western hotel.