Turfortælling og billeder den 19/8

Arizona Turfortælling
Den 17/8 Williams Køretur til Williams lige syd for Grand Canyon. Turen var lang (ca 700 km), men på gode veje. Undervejs kørte vi gennem Navajo reservatet som er ørken/prærie omgivet af bjerge. Varmegraderne var igen oppe på ca. 40 efter de noget koldere dage i L.A. på kun lige over 20 grader. Undervejs så vi nogle bla. nogle meget lange godstog med over 160 containervogne og op til 4 lokomotiver til at trække den samme togstamme. Vi ankom til Williams kl. 7 aften en rigtig western by. Der var “Gunshow” foran sheriffens hus på en lille plads i byen. Der var hestevogne i gaderne, og forretninger med Cowboy/Indianer tingeltangel. Byen er også kendt for at ligge på Route 66 og for sin jernbane med de lange godstog og bla. et gammelt damptog. De lange godstog med deres store brølende horn gjorde deres til at vi ikke sov over os. 

Den 18/8 Williams – Grand Canyon I Willams skulle der i weekenden være Custom Car træf så der var ved at samle sig en del flotte biler. Frederik og Nicolai blev klippet ved en rigtig gammeldags frisør med jagttrofæer på væggene. Den samme man på 71 havde haft stedet siden han var 40. Nu “arbejdede” han kun 2 dage om ugen. Vi kørte til Gran Canyon midt på dagen så vi ankom ved 3 tiden. Sydsidens udsigtspunkter blev besøgt, der blev filmet og taget en masse billeder. Om aftenen holdt vi picnic med Ceasars salad, lun kylling og udsigt over kløften samt til solnedgangen. 

Den 19/8 Grand Canyon – Kayenta Vi stod alle tidligt op ved Grand Canyon. Martin tog hen til kanten for at se solopgangen kl. lidt i 6. Bagefter tog Frederik, Nicolai og Lene på en guidet tur for at se fossiler. Frederik og Nicolai løste nogle opgaver så de kunne blive udnævnt til Junior Rangers, hvilket foregik under eds-afgivelse sammen med en rigtig Park Ranger, som forinden havde hørt begge i lektien. Eftermiddagen gik ved Grand Canyon sydsiden og med at køre til byen Kayenta tæt ved Monument Valley.