Turfortælling og billeder den 1/9

Californien Turfortælling
29/8 Bishop – Yosemite Fra den ulidelige varme i den tørre og ugæstfri Death Valley til den frodige kølige og meget dyrerige Yosemite nationalpark er der stor kontrast. Vi så de smukkeste bjergsøer i næsten 3 km’s højde mellem bjerge dækket med sne. Der var rislende bække med ørreder, kvidrende fugle og egern i massevis. Da vi ankom til Curry Valley var det svært at finde vores hytte imellem de mange træer der skjuler hele den lille “landsby”. Hytten pÅ ca. 10 m2 var af luksustypen, hvilket vil sige at der var indlagt strøm i den. Bad, toilet og håndvask var at finde i “gården”. Toilet besøg om natten kunne således blive til et møde med en bjørn, så man måtte lige selv veje for og imod inden man valgte til eller fra med hensyn til søvn og tissetrang. Alle vores madvarer, sæber, parfume mm., skulle opbevares i hytten for at bjørnene ikke skulle bryde ind i bilen ude på parkeringspladsen om natten. Om aftenen sad vi på det lille torv foran de lokale spisesteder indtil det blev mørkt. Så begyndte det at summe at liv på jorden/trægulvet og i skraldespandene. Det var 5-7 vaskebjørne der finkæmmede området for madrester. Det vakte naturligvis stor begejstring for de to herrer Frederik og Nicolai.

30/8 Yosemite Efter en nat i vores lillebitte hytte tog vi en gåtur omkring Mirror-lake. Der var advarsler om Mountain Lion’s (Pumaer) så vi måtte ikke lade drengene løbe frit omkring, vi mødte dog ingen af dem. Til gengæld var der vilde kronhjorte der ikke vidste at mennesker kan være farlige. Vi kom helt tæt på dem og kunne have klappet dem hvis vi ville, men det gør man ikke. Frederik og Nicolai løste igen opgaverne, såsom at samle skrald, der skal til for at kunne udnævnes til Junior Ranger’s. Aftenen gik med igen ved det lokale torv hvor vaskebjørnene igen stod for underholdningen, og det blev ikke mindre sjovt af at pizza-kokken forsøgte at skræmme dem væk i den ene ende af træ-terrassen mens de huserede lystigt i den anden ende af den. Så der var en temmelig livlig trafik frem og tilbage hen over terrassen og omkring benene på os af de frække og lystige vaskebjørne.

31/8 Yosemite – Mariposa Grove – San Francisco Vi kørte fra Curry Village i bunden af Yosemitedalen mod kæmpetræerne i Mariposa Grove i udkanten af parken. De er med ca. 3000 år på bagen noget af de ældste levende der findes på jorden. Et af den var der savet en åbning i stammen så man kunne gå på stien lige tværs igennem. Stammen var over 3 m tyk og der var lige under 100 m til toppen. Vi forlod Yosemite uden dog at være stødt på andre bjørne end de frække vaskebjørne. Turen fortsatte til San Francisco som vi nåede hen på aftenen

1/9 San Francisco Midt på dagen kørte vi hen til Eunice, som er i Lene’s familie (mors tante). En lille gæv dame på meget snart 90. Hun er stadig frisk og rørig, men har dog fået sig en hjemmehjælper. Vores hotel ligger på Fisherman’s Wharf så aftenturen gik til Pier 39 for at se på de søløver der holder til der.